FAKTOR PLUS

Pečený králík se sýrem a zakysanou smetanou

kralik hotovo

Ingredience:

1 ks          králíka
200 ml      vývaru (nebo bujónu s vodou)
cca 4 ks   trojúhelníčků taveného sýra (můžeme rozdělit i větší sýry)
400 ml      zakysané smetany
sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín, petrželka (nemusí být)
polohrubá mouka na obalení králíka
sádlo nebo olej


Postup:

Porce králíka osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a obalíme v polohrubé mouce - prudce osmahneme z obou stran na sádle (oleji). Naskládáme do pekáčku, podlijeme vývarem (nebo bujon s vodou), porce potřeme taveným sýrem (cca 1 trojúhelníček na 1 stehno), posypeme kadeřavou petrželí (nemusí být) a zalijeme zakysanou smetanu. Pečeme v troubě dle potřeby (75 - 90 min. na 180 C) - doporučuji na polovinu času přikrýt (např. alobalem), na druhou polovinu pečení odkrýt, aby nám omáčka zhoustla.

Příloha: těstoviny, brambory, rýže.

Dobrou chuť!

kralik priprava

kralik pekac

Komentáře: 0
Přidat komentář
Kontaktní údaje
Komentář
Ověření
Prosím, vložte text z obrázku (anti-SPAM ochrana).

Facebook

E-SHOP

Váš košík je prázdný

Českomoravská federace Nordic Walking

Faktorplus.cz > Recepty > Pečený králík se sýrem a zakysanou smetanou

2008-2024 © FAKTORPLUS.CZ