1 ks králíka
200 ml vývaru (nebo bujónu s vodou)
cca 4 ks trojúhelníčků taveného sýra (můžeme rozdělit i větší sýry)
400 ml zakysané smetany
sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín, petrželka (nemusí být)
polohrubá mouka na obalení králíka
sádlo nebo olej
Porce králíka osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a obalíme v polohrubé mouce - prudce osmahneme z obou stran na sádle (oleji). Naskládáme do pekáčku, podlijeme vývarem (nebo bujon s vodou), porce potřeme taveným sýrem (cca 1 trojúhelníček na 1 stehno), posypeme kadeřavou petrželí (nemusí být) a zalijeme zakysanou smetanu. Pečeme v troubě dle potřeby (75 - 90 min. na 180 C) - doporučuji na polovinu času přikrýt (např. alobalem), na druhou polovinu pečení odkrýt, aby nám omáčka zhoustla.
Příloha: těstoviny, brambory, rýže.
Dobrou chuť!
2008-2024 © FAKTORPLUS.CZ