500 g rybího masa (filé, kapr aj.)
2 ks vejce
1 ks menší cibule
4 stroužky česneku
3 - 4 lžíce mletých ovesných vloček
1 rohlík rozmočený v mléce
Sůl, pepř, drcený kmín, koření dle chuti (můžeme použít koření na mleté maso, špetka kari dodá sekané zajímavou chuť)
Máme-li rybu vcelku, oddělíme maso od kostí a filety pomeleme (můžeme použít i tyčový mixér). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, vejce, vločky, rohlík, osolíme a dochutíme výše uvedeným koření. Směs promícháme. V případě, že bude směs příliš řídká, přidáváme vločky do požadované hustoty, aby se směs neroztékala. Směs dáme na lehce vymazaný plech (lze použít pečící papír), dovnitř můžeme vložit vařené vejce.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 50-60 minut dozlatova.
Dobrou chuť!
2008-2024 © FAKTORPLUS.CZ