FAKTOR PLUS

Domácí lučina

wp 20140628 001

Suroviny:

2 velké bílé jogurty (jeden 500 ml)

1 celá smetana na vaření nebo šlehačka (250 ml)

špetka soli

větší hustý cedník

plátýnko

 

 

Postup přípravy receptu

V misce smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do plátýnka, kterým vyložíme cedník. Jogurtovou směs do plátýnka zamotáme. Cedník položíme na dostatečně velkou misku, která bude mít pod cedníkem prostor pro odkapávání syrovátky (tu necháme odkapávat cca 24 hodin v lednici). Syrovátku můžeme vypít. Pro rychlejší odkapávání můžeme plátýnko občas utáhnout. Hotovou lučinu poznáme tak, že se od plátýnka hezky odlepí. Lučinu si dáme do kvalitní plastové krabičky a uložíme si ji v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho. Namazanou Lučinu na pečivu můžeme dochutit dle vlastního uvážení (např. česnekem, bylinkami atd.).

Doba trvání: 10 min., SNADNÉ

wp 20140626 002 wp 20140626 005 wp 20140626 007 wp 20140627 006

Komentáře: 0
Přidat komentář
Kontaktní údaje
Komentář
Ověření
Prosím, vložte text z obrázku (anti-SPAM ochrana).

Facebook

E-SHOP

Váš košík je prázdný

Českomoravská federace Nordic Walking

Faktorplus.cz > Recepty > Domácí lučina

2008-2024 © FAKTORPLUS.CZ