FAKTOR PLUS

Domácí jogurt bez jogurtovače

jogurt7

Ingredience:

2 litry (polo)tučného čerstvého mléka

150 g bílého jogurtu s živými kulturami

1 lžíce hroznového cukru (není nutné, lze i bez)

Pomůcky:

hrnec na ohřátí mléka, metla na rozšlehání jogurtu, nekovová nádoba, teplé místo pro zrání jogurtu (horkovzdušná trouba, peřiny, domácí pekárna aj.)

 

Postup:

Mléko ohřejeme v hrnci na 45°C (teplotu zkontrolujeme teploměrem). Mléko nesmí být horké, zničily by se živé kultury. Do mléka vmícháme cukr a vše přelijeme do nekovové nádoby. Přidáme jogurt a dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky. Jogurt dáme zrát na teplé místo př. do trouby předehřáté na 40°C (v případě potřeby občas přitopíme). Jogurt zraje cca 12 hodin.

Tip: Udělejte jogurt večer a dejte do trouby přes noc. Ráno budete mít k snídaní výborný hustý jogurt!

Doba přípravy: 10 minut, doba zrání: 12 hodin

jogurt1 jogurt2 jogurt4 jogurt5

Komentáře: 0
Přidat komentář
Kontaktní údaje
Komentář
Ověření
Prosím, vložte text z obrázku (anti-SPAM ochrana).

Facebook

E-SHOP

Váš košík je prázdný

Českomoravská federace Nordic Walking

Faktorplus.cz > Recepty > Domácí jogurt bez jogurtovače

2008-2024 © FAKTORPLUS.CZ